Route

Tiengemeten 5km - VOLGEBOEKT Inschrijfgeld: € 14,50 21-6-2013 - 22-6-2013, , Zuid-Holland
Tiengemeten 5km - VOLGEBOEKT
Prikkel je zintuigen in de duisternis op Tiengemeten. Luister naar de wind en het water en hoor de leeuweriken. Wandel op het eiland door het gevarieerde landschap en ervaar dit unieke stukje natuur in Zuidwest-Nederland.

Informatie

Tiengemeten

! VOLGEBOEKT

Voor de Midzomernachtloop is op Tiengemeten een wandelroute uitgezet van ongeveer 5 kilometer. Wandelen op dit eilandje is een bijzondere ervaring. En helemaal als het donker is. Tiengemeten is een uniek natuurgebied middenin de machtige delta van Zuidwest-Nederland, waar Rijn, Maas en Schelde uitmonden in zee. Het eilandje is in 2006 omgevormd van landbouwgrond naar natuur en is alleen per veerpont te bereiken.

Nat en voedselrijk eiland

Op het eiland aangekomen, merk je direct het unieke karakter van dit gebied. Je loopt door een omgeving van graslanden, rietvegetatie en wildernis. Omdat het een nat en voedselrijk eiland is groeien er veel wilgen, elzen, biezen en kruiden. Ze groeien zelfs zo hard dat er zo’n 200 Schotse Hooglanders grazen om te voorkomen dat de velden helemaal dichtgroeien.

Tiengemeten prikkelt je zintuigen

Tiengemeten is kortom een gebied waar je zintuigen geprikkeld worden. Ruik de weldadige kruidengeuren, spot de uilen en vleermuizen. Luister naar de wind en het water. Hoor de leeuweriken, visdiefjes, tureluurs en de grazende koeien. Ervaar het allemaal op Tiengemeten tijdens de Midzomernachtloop 2013.

Praktische informatie

Locatie:
 
  Tiengemeten (Zuid-Holland)
  
Vertrekpunt:
 

  In de haven Nieuwendijk. Hier kun je ook parkeren.
De pont vertrekt 22:15 uur en gaat 01:30 weer terug.
 
Datum: 

  Vrijdag 21 juni 2013
Afstand: 

  5 kilometer

Starttijd: 

  22.00 uur 

Inschrijfgeld:

 

  Volwassenen: € 14,50
Kinderen t/m 12 jaar: € 7,50
Max. aantal deelnemers: 20

Extra info:    De wandeling is onder begeleiding.
     
Alle tochten