Route

Dwingelderveld 5,3km - start 22.00 uur Inschrijfgeld: € 14,50 21-6-2013 - 21-6-2013, , Drenthe
Dwingelderveld 5,3km - start 22.00 uur
Blaffende reeën, een kikkerconcert of de roep van uil. Ervaar het allemaal tijdens de Midzomernachtloop in Dwingelderveld. In dit gebied is het ’s nachts aardedonker, waardoor je wandelt onder een prachtige sterrenhemel.

Informatie

Inschrijving gesloten

Dwingelderveld

Ooit een ree horen blaffen? Of een concert van kwakende kikkers meegemaakt? Met een beetje geluk hoor je het tijdens de nachtwandeling in Nationaal Park Dwingelderveld. In de nacht van 21 op 22 juni krijg je de kans om dit natuurgebied op een unieke manier te beleven.

Afwisselend natuurgebied

De route van 5,3 kilometer voert je door de bossen, heide en open vlaktes van Dwingelderveld. Door deze afwisseling vind je hier verschillende dieren. Naast reeën en kikkers komen er bijvoorbeeld veel vogelsoorten voor in dit gebied. Maar wat doen zij ‘s nachts? Welke geluiden hoor je? En wat ruik je? Prikkel je zintuigen en ervaar Dwingelderveld op een bijzondere wijze.

Fenomenale sterrenhemel

Een werkelijk fenomenaal gezicht is de sterrenhemel in Dwingelderveld. In dit gebied is het namelijk nog echt aardedonker, doordat er vrijwel geen lichtvervuiling is. Hierdoor geniet je op de open vlaktes van de route van een schitterende lucht. Begeleid door de sterren ontdek je een heel andere kant van Dwingelderveld.

Kom en beleef Dwingelderveld bij nacht! 

Praktische informatie

Locatie: Dwingelderveld (Drenthe)

Vertekpunt: Parkeerplaats van het zwembad 'De Paasbergen' aan het Anserpad 2 in Dwingeloo

Datum: 21 juni 2013

Afstand: 5,3 km

Starttijd: 22.00 uur 

Inschrijfgeld: Volwassenen: €14,50. 
Kinderen t/m 12 jaar: €7,50
Max. aantal deelnemers: 50 

Extra  informatie: Het is een wandeling zonder begeleiding.