Tips voor sponsorwerving

Doe je mee met de Midzomernachtloop 2013? Laat je dan sponsoren. Zo steun je de natuur in Nederland. Deze extra steun kan de natuur in ons land goed gebruiken. Het sponsorgeld besteedt Natuurmonumenten aan behoud, herstel en ontwikkeling van Nederlandse natuurgebieden. Vraag aan je vrienden, familie of collega’s of ze je willen sponsoren. Een aantal tips voor sponsorwerving staan hieronder. 

Elk bedrag is welkom 

Een grote sponsor is geweldig, maar ook kleine bedragen zijn zeer welkom. Sluit geen enkele potentiële sponsor uit. Of iemand nu 5 euro of 500 euro geeft: elk bedrag is welkom. 

Vraag bekenden

Begin je sponsorwerving bij mensen die je goed kent, zoals familie, vrienden of collega’s. Sommige mensen vinden het een beetje raar om bekenden om geld te vragen. Bedenk dan dat je geen geld voor jezelf vraagt, maar voor de natuur in Nederland. Veel mensen zijn bekend met sponsorwerving en vinden het helemaal niet erg als een betrouwbaar persoon ze vraagt om een bijdrage. 

Houd contact met je sponsors

Gebruik social media. Zet je sponsoroproep op Twitter, Facebook of LinkedIn. Via social media kun je veel mensen bereiken. Maak een korte duidelijke boodschap en vraag iedereen het te delen. Ook kun je hiermee je sponsors op de hoogte houden van je voorbereidingen op de Midzomernachtloop 2013.

Bedank je sponsors

Vergeet je sponsors niet te bedanken voor het sponsorgeld en hun inzet! En breng ze op de hoogte van onze website zodat ze kunnen volgen wat er met het geld gebeurt.