Over Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een vereniging die sinds 1905 zorgt voor de natuur in Nederland. Dat doen we door natuurgebieden aan te kopen en duurzaam te beheren en door op te komen voor de belangen van de natuur. Overal in Nederland. Voor iedereen. Daarom zijn bijna al onze natuurgebieden en waardevolle landschappen die we beschermen vrij toegankelijk.

Mensen betrekken bij de natuur

Natuurmonumenten beheert zo’n 104.045 hectare natuur in 355 natuur- en cultuurlandschappen. Hier lopen wandelroutes, fietsroutes en kanoroutes door. Ook organiseert Natuurmonumenten verschillende activiteiten in de natuur, zoals de Midzomernachtloop 2013. Zo willen we mensen actief bij de natuur betrekken en laten zien hoe belangrijk het is om onze natuur voor de toekomst te behouden.

Word lid van Natuurmonumenten

Wil je bijdragen aan de doelen van Natuurmonumenten? Word dan lid. Dit is al mogelijk vanaf 2 euro per maand. Bel 0900 - 8335 of meld je online aan via www.natuurmonumenten.nl.  Wil je meepraten over ons natuurbeleid? Meld je dan aan voor de districtsomissie in jouw provincie. Ook kun je je aanmelden als vrijwilliger voor Natuurmonumenten.