Het evenement

Inschrijving t/m 20 juni 12.00 uur.
De Midzomernachtloop 2013 is een nieuw initiatief van Natuurmonumenten, dat plaatsvindt in de nacht van 21 op 22 juni. Voor dit evenement zijn in de mooiste natuurgebieden van Nederland speciale wandelroutes uitgezet. De routes hebben een afstand van minimaal 5 kilometer. Iedereen die van de natuur houdt, kan meedoen aan deze nachtlopen. Je hoeft dus geen lid te zijn van Natuurmonumenten om mee te doen.   Schrijf je in

 

Midzomernachtloop is uniek in Nederland

De Midzomernachtloop is een loop die op meerdere locaties plaatsvindt. De routes zijn zorgvuldig geselecteerd door de boswachters van Natuurmonumenten in natuurgebieden verspreid door Nederland. Wil je weten welke nachtwandelingen er zijn? Kijk bij routes voor het overzicht van alle wandelingen.

Ervaar de natuur met je zintuigen

Doordat je in de duisternis loopt en het zicht beperkt is, gebruik je je andere zintuigen veel sterker. Bij de start krijg je informatie over wat er te horen, zien en ruiken is tijdens de wandeling. Sta bijvoorbeeld tijdens de wandeling eens stil en zet je lampje een tijdje uit. Wat hoor of ruik je? Je zult merken dat je steeds bewuster wordt van al je zintuigen. Tijdens de Midzomernachtloop beleef je de natuur op een heel nieuwe wijze.

Als deelnemer steun je de natuur

Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassen 14,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar7,50. Ook is het mogelijk om je te laten sponsoren. Dit is optioneel. De opbrengst van het inschrijfgeld en de het sponsorgeld wordt besteed aan behoud, herstel en ontwikkeling van Nederlandse natuurgebieden. Door mee te doen aan de Midzomernachtloop steun je dus de natuur. Wil je meer weten over sponsoring? Lees de tips voor sponsorwerving.

Doe mee met de Midzomernachtloop