Veel gestelde vragen

Waarom Midzomernachtloop?

De Midzomernachtloop is een sponsor evenement. Door deel te nemen steun je de natuur in Nederland. 

Waar is het geld voor nodig?

De opbrengst van het inschrijfgeld en het sponsorgeld wordt besteed aan behoud, herstel en ontwikkeling van Nederlandse natuurgebieden

Moet ik me laten sponsoren?

Nee, het is mogelijk om je te laten sponsoren. Maar dit is optioneel.

Wat kost het? Wat is inbegrepen?

Het inschrijfgeld voor de midzomernachtloop bedraagt € 14,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Hiervoor kan je deelnemen aan een van de verschillende wandelroutes en je krijgt een kleine herinnering.

Hoe zit het met vervoer? 

Bij de wandeltochten staat informatie over bereikbaarheid van de startlocatie.

Kan ik me ook telefonisch of per mail inschrijven?

Nee, het is alleen mogelijk om je via de site www.midzomernacht2013.nl in te schrijven.

Kan ik me met meerdere personen tegelijk inschrijven?

Nee dat kan niet, iedereen moet zich apart aanmelden omdat iedereen persoonlijk de algemene voorwaarden moeten accorderen.

Hoe kan ik betalen?

Je kan via de site www.midzomernacht2013.nl betalen met iDEAL en met een eenmalige machtiging.

Kan ik annuleren?

Annuleren is mogelijk t/m 16 juni a.s. Stuur hiervoor een e-mail naar midzomernacht@natuurmonumenten.nl

Ik heb geen bevestiging ontvangen. Wat nu?

Mogelijk is de mail in je SPAM-box terechtgekomen. Heb je daar ook niets ontvangen dan is er mogelijk iets verkeerd gegaan. Neem dan contact op met de Ledenservice via midzomernacht@natuurmonumenten.nl of bel 035-655 99 11.

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De routes hebben een afstand vanaf 5 kilometer tot ongeveer 20 kilometer. Per locatie is dat verschillend. Kijk op de specifieke route wat de lengte is. Houd er wel rekening mee dat wandelen in het donker langzamer gaat dan overdag. Over een lengte van 5 kilometer doe je in het donker ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Is er speciale voorbereiding noodzakelijk?

Nee, er is geen specifieke voorbereiding nodig. Het is wel fijn als je enige wandelervaring hebt, en beschikt over goed schoeisel. Zie ook de praktische informatie bij de tochten.

Zijn de wandeltochten rolstoeltoegankelijk?

Nee de routes zijn niet ingericht voor rolstoelen.

Mag mijn hond mee?

Nee, honden mogen niet mee, ook niet kort aangelijnd. Zie ook de Algemene voorwaarden.

Is er een mogelijkheid om eten/drinken te kopen / horeca aanwezig?

Dit verschilt per wandeltocht. Kijk voor meer informatie hierover bij de specifieke wandeltocht.

Wat moet ik meenemen?

Het is verstandig om een klein hoofdlampje of klein zaklampje mee te nemen om de reflecterende bewegwijzering te kunnen volgen. Wij adviseren om stevige schoenen aan te doen en een mobiele telefoon mee te nemen mocht er onverhoopt onderweg wat gebeuren. Wij raden aan om iets te eten en drinken mee te nemen. 

Moet ik me melden bij de start? Zo ja waar en hoe lang van tevoren?

Ja, je moet je melden bij de start. Hier krijg je een routekaartje met extra informatie over wat je kunt zien, horen, ruiken tijdens de route. 

Is er begeleiding?

De meeste routes zijn zonder begeleiding. Bij de start zijn er wel medewerkers van Natuurmonumenten aanwezig om je op weg te helpen en om je weer te ontvangen bij het einde van de route.

Wat als het slecht weer is?

Bij extreme weersomstandigheden kan er besloten worden de Midzomernachtloop te annuleren. Hou hiervoor de site www.midzomernacht2013.nl in de gaten of geef je mobiele telefoonnummer op. Bij last-minute wijzigingen sturen we je een sms.

Hoe weet ik de route?

Je krijgt een routekaartje mee met een beschrijving. Bovendien staan er langs de route reflecterende route paaltjes die met een zaklamp makkelijk te volgen zijn in het donker.

Hoe lang mag je over de route doen?

Dat is afhankelijk van de wandelroute. De medewerkers zullen bij de start/finish van de locatie blijven totdat iedereen zich weer heeft gemeld. Uiteraard is het niet de bedoeling hier misbruik van te maken. 

Is er iemand aanwezig bij de start?

Ja, er is iemand aanwezig bij de start om je te ontvangen en op weg te helpen en je weer te ontvangen bij het einde van de route. Aan het einde van de route meld je je weer, zodat we er zeker van zijn dat niemand achterblijft.

Ik heb me aangemeld op een bepaald tijdstip, maar nu is dat tijdstip vol en kan ik niet met mijn vriend lopen. Wat nu?

Degene met wie je wil lopen kan zich aanmelden voor de eerstvolgende tijd. Je kan dan samen lopen op een van beide starttijden. Geef dit wel aan bij de start.

Kan ik ook alleen meelopen?

Nee, uit veiligheid is het niet toegestaan om de wandeltocht alleen te lopen. Minimaal met z’n tweeën. Als je je alleen aanmeldt, kijk dan bij de start of je met iemand een beetje mee mag lopen. 

Mag ik de route ook hardlopend doen? Of Nordic Walkend?

Nee, dit is niet toegestaan, omdat er meerdere deelnemers zijn kan dit verstorend werken bij andere deelnemers.